Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić tvrdi da ne čita ugovore koje potpisuje

20.02.2019.

14:17

Autor: Mario Mihaljević

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Svjedočenjem gradonačelnika Milana Bandića, koji je ustvrdio da kao "tata grada i šef dobro uigranog orkestra nikad ne čita ugovore koje potpisuje", na Županijskom sudu nastavljeno suđenje u aferi Nadstrešnice.

Uskok u ovom slučaju bivšeg gradskog pročelnika Davora Jelavića i ostale optuženike tereti da su za višemilijunske iznose oštetili grad prilikom izgradnje nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima. 

-Ja sam tata Grada Zagreba i šef dobro uigranog orekstra. Stalno sam na cesti, a ne u svojem uredu, jer u protivnom nikada ne bih dobio izbore-, izjavio je tijekom svjedočenja Bandić dodajući kako nikad ne čita ugovore koje potpisuje budući ih na tjednoj bazi potpisuje više od tisuću.

Kada mu je predočena promemorija iz koje proizlazi da je tvrtka Gamont radila na projektu izgradnje nadstrešnica tri tjedna prije nego što je raspisan natječaj, a u čijem zapisniku se navodi i njegovo ime, iz čega proizlazi da je nazočio tom sastanku, Bandić je ustvrdio kako je moguće da nije bio na tom sastanku.

-Moguće je da je taj zapisnik umjetnički doživljaj-, pojasnio je gradonačelnik rekavši kako se ne raspituje za moguće probleme povezane s ugovorima jer ga to ne zanima. 

Pritom je kazao kako ga prvooptuženi Davor Jelavić i drugooptužena Vesna Lubin nisu obavijestili o bilo čemu spornom vezanom za posao oko nadstrešnica. Nije mogao pojasniti kako je moguće da je na sastanku održanom 7. srpnja 2008. spominjano da tvrtka Gredelj radi na projektu nadstrešnica, iako je javni poziv za taj posao raspisan tek 29. srpnja te godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.