Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić: "U dva nova Gradska ureda nećemo povećati broj radnika"

18.09.2019.

12:25

Autor: Krešimir Vešnik

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnici, između ostalog, sutra će na sjednici Gradske skupštine raspravljati o formiranju dvaju novih gradskih ureda, onog za zastupanje grada te za imovinsko-pravne poslove. U našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu", to je, između ostalog, komentirao gradonačelnik Milan Bandić.

Zašto se Grad odlučio na formiranje dva nova ureda, Bandić odgovara - Radi podjele posla, ništa drugo. Ne povećava se broj djelatnika, ostaju isti djelatnici unutar Ureda. Zbog efikasnosti i djelotvornosti rada, razdvojili smo to na dva dijela. Mi ni u jednom ni u drugom Uredu ne povećavamo broj djelatnika nego ustrojavamo Urede da dobijemo na efikasnosti, protočnosti, vertikalnosti i transparentnosti rada.

Optužbe oporbe da će se, formiranjem novih ureda pogodovati kadrovskim potrebama njegovog koalicijskog partnera - HDZ-a, gradonačelnik odbacuje - Nitko se neće zadovoljiti nikakvim apetitima. Ja sam zadnji čovjek u Hrvatskoj koji to dijelim po stranačkom ključu i uvijek sam se tome suprotstavljao. Nitko neće biti primljen unutar Ureda.

Gradonačelnik se osvrnuo i na nedovršeni projekt "Kampus Borongaj". Kaže da bez inicijative vlade, ne mogu ništa napraviti - U petak će Mirka Jozić, u ime grada, s predstavnikom Vlade definirati 5 ili 7 prioritetnih projekata Grada i vlade. Zašto Borongaj ne bi bila osma točka dnevnog reda?

Bandić je najavio da bi za dvije i pol godine, najkasnije, trebao napraviti nadvožnjak preko Ranžirnog kolodvora te tako spojiti Sarajevsku cestu s autocestom do Siska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.