Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandić u Parizu o francuskim ulaganjima u Zagrebu

02.02.2016.

13:36

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveći interes je vladao za razvojem zračne luke, izgradnjom kongresnog centra i brze šinske linije do zračne luke, te modernizacijom sustava javne rasvjete. Poseban naglasak bio je na mogućnosti financiranja zajedničkih projekata iz EU fondova.

Izaslanstvo Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem u Pariz je stiglo na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 800 tisuća poduzeća u svijetu. Na prezentaciji u Pavillon Kleber bili su prisutni predstavnici francuskog ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, ministarstva ekologije, održivog razvoja i energetike, ministarstva ekonomije, industrije i digitalnog sektora, a iz privatnog sektora najveće francuske tvrtke kao što su EDF, Suez, Vinci, Itron.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je dobar geografski položaj Zagreba na nekoliko europskih koridora, odličnu cestovnu infrastrukturu, povezanost s morem i razvijene transportne usluge. Nadamo se kako ćemo putem javno privatnog partnerstva realizirati planirane projekte u obostranom interesu. Realizacijom projekata putem ovog modela želimo osigurati know-how i inovativnost privatnog sektora kroz sinergiju gradnje, upravljanja i održavanja infrastrukture te u konačnici unaprijediti kvalitetu pruženih javnih usluga i življenja građana što je i cilj ove gradske uprave - rekao je Bandić.

Uz gradonačelnika Bandića u Parizu borave i šefica Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo, pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov te posebni viši savjetnik gradonačelnika za investicije Harun Omerbašić.

Nakon prezentacije projekata, gradonačelnik Bandić pojedinačno se sastao s predstavnicima francuskih poduzeća, a planiran je i susret s hrvatskim iseljenicima u prostorijama našeg veleposlanstva u Parizu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.