Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bandiću potvrđeno sedam od deset točaka optužnice

12.03.2018.

18:27

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je potvrdio sedam točaka optužnice protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suoptuženika u slučaju Agram, a tri ih je vratio tužiteljstvu na doradu.

Od deset točaka optužnice sud je sedam potvrdio, a tri vratio radi boljeg razjašnjenja stvari, iako mi smatramo da je sve dovoljno razjašnjeno tijekom istrage i da je isto detaljno obrazloženo u optužnici. Kada primimo pisani otpravak sa suda vidjet ćemo točno o čemu se radi i za koji to dio sud smatra da treba pojasniti, kazala je Uskokova tužiteljica Marta Šamota Galjer. 

Odvjetnik Anto Nobilo koji zastupa Bandićeva suoptuženika Petra Pripuza kazao je da se vraćeni dijelovi optužnice "na glomazni otpad i kampanju Milana Bandića". U odnosu na glomazan otpad usvojen je naš zahtjev za vještačenje i utvrđivanje je li uopće ostvarena protupravna imovinska korist. Ostalo je potvrđeno i ide u daljnji postupak, kazao je Nobilo. Dodao je da Uskok sada ima tri mjeseca u kojem mogu doraditi optužnicu, nakon čega bi se postupci možda mogli i ponovno spojiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.