Hrvatski radio

Radio Sljeme

Benčić: "Bandić farba škole, to nije sanacija nakon potresa!"

24.05.2020.

14:59

Autor: Ivan Hlupić

Marko Lukunić/PIXSELL

Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / -

Politička platforma "Možemo" kritizirala je Vladu i premijera Andreja Plenkovića optuživši ih, zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem, za pasivizam kada se radi o reakciji na zagrebački potres i posljedice koje je za sobom ostavio.

Posebno oštri su bili kada se radi o sigurnosti u gradskim školama i dječjim vrtićima. Sandra Benčić rekla je da se, prema dojavama roditelja, u školama obavljaju kozmetički popravci koji ne predstavljaju sanaciju nakon potresa.

- Bandić žbuka i farba po školama kako bi nakon toga rekao da su one sigurne i da ih je brzo osposobio za vraćanje u funkciju. To nije čak ni vraćanje u prvobitno stanje a ni ono nije bilo sigurno. Pišite gradonačelniku i Vladi da se statički obnove javne ustanove jer one moraju biti najsigurnije a u našem slučaju one će ostati nanesigurnije, poručila je Benčić.

Nakon sastanka Gradskog stožera civilne zaštite Milan Bandić je odgovorio oporbi. Pozvao ih je da ne uznemiruju javnost. - Postoje statičar i revident za svaku školu i vrtić, koji imenom i prezimenom te pečatom jamče za svaku oznaku na objektima, pojasnio je gradonačelnik.

Izjave Benčić i Bandića donosimo u prilogu ovog teksta.

Sandra Benčić govori o obnovi škola i vrtića nakon potresa

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da su škole i vrtići sigurni

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.