Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bernardić ne zna je li riječ o "političkom dealu"

01.12.2015.

17:49

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SDP-ov Davor Bernardić istaknuo je kako ne zna je li riječ o "političkom dealu" to što niti jedan HDZ-ov gradski zastupnik na aktualnom satu skupštinske sjednice nije postavio pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću, a HDZ-ov Mario Župan je rekao kako će svoje primjedbe dati u raspravi.

Na pitanje novinara kako komentira to što niti jedan zastupnik HDZ-a nije postavio pitanja gradonačelniku Bandiću na aktualnom satu, Bernardić je odgovorio: Mislite da li je riječ o političkom dealu, to ne znam. To morate pitati zastupnike HDZ-a.

Novinari su poslušali Bernardića te su predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Marija Župana (HDZ) to pitali. Na tvrdnju novinara kako je znakovito što na aktualnom satu gradski zastupnici HDZ-a nisu postavili niti jedno pitanje Bandiću i znači li to da su se na državnoj razini dogovorili o koaliciji, Župan je odgovorio kako misli da ne. Mislim da ne. Danas nismo na aktualnom satu išli s pitanjima iz određenih razloga, jer ćemo u raspravi o proračunu, i na odborima smo komentirali te prijedloge proračuna, pa ćete vidjeti, bit ćemo kritični prema ovome prvom čitanju jer definitivno se vidi da je povećanje za zaposlene, smanjlo se u socijali, smanjilo se u gradu Zagrebu što se tiče vijeća gradskih četvrti, nema kapitalnih ulaganja. Nadamo se da će gradonačelnik i stručne službe prihvatiti neke naše zahtjeve i amandmane pa ćemo onda lakše razgovarati o podržavanju proračuna, odgovorio je novinarima HDZ-ov gradski zastupnik i predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.