Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bernardić predao, a Maras potvrdio kandidaturu

10.09.2013.

14:24

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potvrdio je da će se kandidirati za šefa zagrebačkog SDP-a te ustvrdio kako njegova kandidatura nije okrenuta protiv drugih kandidata, već za jedinstveni SDP.

"Ne kandidiram se ni protiv koga, nego da zagrebački SDP bude bolji i uspješniji nego je to bio jučer, da nemamo podjele u stranci, da stranka bude jedinstvena, da s jedne strane nemamo anonimne izvore u novinama koji govore da ljudi koji rade u gradskoj organizaciji ne rade dobro, a s druge strane govorimo da se politika treba voditi iz Praške", kazao je Maras.

Ponovio je kako svoju kampanju i program gradi na jedinstvu stranke koja će "nakon 12 godina, plus nekoliko godina koliko će još aktualni gradonačelnik biti gradonačelnikom, doći ponovo na vlast". Maras kaže da SDP ima najkvalitetniju stranku i podršku građana te da je, po zadnjim istraživanjima, uvjerljivo najjača stranka u Zagrebu. "Sada nam treba sustav i program, vizija kako doći na vlast", dodao je.

Maras ističe da njegova kandidatura nije okrenuta protiv drugih kandidata. "Očekujem, kada pobijedim na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a, u timu sve članove SDP-a, pa tako i Bernardića i Mrsića", rekao je Maras.

Dodajmo kako je predsjednik zagrebačke Gradske organizacije Davor Bernardić predao danas stranci izjavu da se namjerava kandidirati za novi mandat na čelnom mjestu zagrebačkog SDP-a, a i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je svoju kandidaturu.

Maras je uvjeren da će članovi stranke dobro izabrati, jer znaju procijeniti tko može osigurati jedinstvo stranke i dobru suradnju sa središnjicom, gradskom i mjesnim organizacijama SDP-a. "Razgovaram puno sa članovima stranke, njima je stranačko jedinstvo najvažnije, i uvjeren sam da sam najbolji kandidat koji to reprezentira", poručio je Maras.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.