Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bernardić: SDP jedina opozicija u Gradskoj skupštini

02.12.2016.

13:07

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odbacio je mogućnost da SDP na skupštinskoj sjednici 20. prosinca podupre gradonačelnikov prijedlog gradskog proračuna. Tako je komentirao jučerašnje pitanje Darinka Kosora o tome hoće li HDZ ili SDP biti Bandićev Trojanski konj za prihvaćanje proračuna.

Mislim da smo u SDP-u u zadnjih šest godina pokazali da smo jedina opozicija u Gradu Zagrebu. Svi ostali su bili ili predsjednici Skupštine ili opet predsjednici Skupštine ili u nacionalnoj koaliciji ili mali partneri ili veliki partneri ili držali lojtrice ili zamjenici gradonačelnika. Imate plejadu ljudi koji su sad dobili naknadnu pamet zadnjih nekoliko mjeseci i koji su sad žestoki protivnici aktualnog gradonačelnika, a dosad su dizali rukice - opa cupa, rukica gore. Prema tome, mislim da je SDP pokazao da je jedina opozicija u zagrebačkoj gradskoj skupštini, a ove sve spinove i ovo što vam se plasira - nemojte svakom i sve vjerovati, rekao je Bernardić.     

Najavio je i da će nakon sutrašnje konvencije SDP-a, već u ponedjeljak, razgovarati o strategiji stranke za lokalne izbora pa tako i za Zagreb. 

Razgovarat ćemo i o potencijalnim kandidatima i sve odluke ćemo donijeti na vrijeme i u pravom trenutku. Pa tako i odluku o Gradu Zagrebu. Ali, pustite malo Grad Zagreb. Pa vidite da je počela gužva pa ćemo malo vidjeti kako će se gužva rješavati, zaključio je Bernardić.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.