Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:07 / 02.12.2016.

Autor: Davor Šalat

Bernardić: SDP jedina opozicija u Gradskoj skupštini

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odbacio je mogućnost da SDP na skupštinskoj sjednici 20. prosinca podupre gradonačelnikov prijedlog gradskog proračuna. Tako je komentirao jučerašnje pitanje Darinka Kosora o tome hoće li HDZ ili SDP biti Bandićev Trojanski konj za prihvaćanje proračuna.

Mislim da smo u SDP-u u zadnjih šest godina pokazali da smo jedina opozicija u Gradu Zagrebu. Svi ostali su bili ili predsjednici Skupštine ili opet predsjednici Skupštine ili u nacionalnoj koaliciji ili mali partneri ili veliki partneri ili držali lojtrice ili zamjenici gradonačelnika. Imate plejadu ljudi koji su sad dobili naknadnu pamet zadnjih nekoliko mjeseci i koji su sad žestoki protivnici aktualnog gradonačelnika, a dosad su dizali rukice - opa cupa, rukica gore. Prema tome, mislim da je SDP pokazao da je jedina opozicija u zagrebačkoj gradskoj skupštini, a ove sve spinove i ovo što vam se plasira - nemojte svakom i sve vjerovati, rekao je Bernardić.     

Najavio je i da će nakon sutrašnje konvencije SDP-a, već u ponedjeljak, razgovarati o strategiji stranke za lokalne izbora pa tako i za Zagreb. 

Razgovarat ćemo i o potencijalnim kandidatima i sve odluke ćemo donijeti na vrijeme i u pravom trenutku. Pa tako i odluku o Gradu Zagrebu. Ali, pustite malo Grad Zagreb. Pa vidite da je počela gužva pa ćemo malo vidjeti kako će se gužva rješavati, zaključio je Bernardić.