Hrvatski radio

Radio Sljeme

Besplatne radionice za traženje posla

04.11.2015.

09:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Besplatne trotjedne radionice za traženje posla počinju 9. studenog u 9,00 sati na adresi Ilica 181 - Poslovni klub Črnomerec. Prijaviti se mogu sve zainteresirane mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 30 godina koje žive na području našega Grada.

Radionice traju tri tjedna tijekom kojih polaznici prolaze kroz devet modula, na kojima usavršavaju osnovna znanja i vještine potrebna za ulazak na tržište rada te predstavljanje budućem poslodavcu. Vježaju pisanje životopisa i motivacijskog pisma, komunikacijske i prezentacijske vještine. Uče se i vještinama pravilne pripreme za razgovor za posao. 

Prijave traju do petka...Kontinuirano su otvorene prijave za sve buduće cikluse...U gradskim strategijama je predviđeno da jednog dana svako Vijeće gradske četvrti ima jedan ovakav servis - istaknuo je programski koordinator Luka Bogdan.

Navedene radionice provode se u sklopu EU projekta ČRNKAS - Črnomerec poslovni klub. Nositelj projekta je Grad Zagreb, a partneri u provedbi projekta su Institut za stručno usavršavanje mladih i Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska.Vrijednost projekta je iznosi 73.445,46 EUR, a 92,64% financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Od lipnja do danas održano je već pet ciklusa radionica kroz koje je prošlo 60 mladih. Oko 30% njih uspješno su pronašli posao.

Na kraju dodajmo - radionice su besplatne.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.