Hrvatski radio

Radio Sljeme

Besplatni obrazovni program iz poljoprivrede

07.01.2015.

10:33

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka županija u suradnji sa Ekonomskim fakultetom pokreće program obrazovanja "Poduzetništvo u ekonomiji znanja - Specijalistička edukacija za poljoprivrednike" za 15 polaznika s područja županije. U tu je svrhu osigurala 180 tisuća kuna.

Program je namijenjen poljoprivrednicima koji nemaju prethodno formalno ekonomsko i poduzetničko obrazovanje s ciljem stjecanja novih znanja za unapređenje poljoprivredne djelatnosti te povećanja konkurentnosti županijskih poljoprivrednika.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave na program obrazovanja najkasnije do 20. siječnja. Na besplatni obrazovni program prijaviti se mogu isključivo poljoprivrednici koji imaju prebivalište/sjedište u Zagrebačkoj županiji te koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Polaznik programa može biti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, upravitelj ili član zadruge te vlasnik obrta ili zaposlenik obrta koji se bavi poljoprivrednom djelatnošću, sa završenom minimalno srednjom stručnom spremom. Također, jedan gospodarski subjekt može prijaviti samo jednog kandidata za program obrazovanja. Program će trajati 12 tjedana te će u tom razdoblju biti izvedeno 120 sati nastave.

Osnovni kolegiji će se baviti osnovama ekonomije i poduzetništva, a stručni kolegiji obuhvaćat će voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, primjenu genetike u poljoprivredi, ovčarstvo i kozarstvo, pčelarstvo, mljekarstvo i suhomesnatu proizvodnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.