Hrvatski radio

Radio Sljeme

Besplatni prijevoz na kemoterapiju: "Nisi sama - ideš s nama!"

04.12.2019.

18:44

Autor: Emina Dabo Hunjak

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / -

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME po šesti puta predstavila je humanitarnu akciju „Nisi sama - ideš s nama!" s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za prijevoz žena na kemoterapiju.

Ove godine zaštitni znak akcije su majice i hudice hrvatskog dizajnera Jurja Zigmana s logom Udruge "Nisi sama" čijom kupnjom svatko može podržati ovaj projekt.

Kako bi oboljelim ženama olakšali ionako mukotrpan proces liječenja Udruga Nismo Same već im dvije godine pomaže tako da im plaća troškove prijevoza taksijem na kemoterapiju.

Do sada je prevezeno 211 žena i plaćeno je više od 400 tisuća kuna za usluge prijevoza do bolnice. Mnogo to znači oboljelima kojima je kemoterapija oslabila imunitet pa javni prijevoz za njih znači rizično putovanje jer su podložne raznim infekcijama i bolestima. Ali ne samo to, riječ je o podršci koja svakoj ženi poručuje da nije sama u borbi za svoje zdravlje.

U većini europskih zemalja usluga prijevoza na kemoterapiju za one koje nemaju vlastiti prijevoz i lošijeg su imovinskog stanja je uobičajena usluga koju pokriva zdravstveno osiguranje, u našoj zemlji ona je dostupna samo u Zagrebu zahvaljujući ovoj akciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.