Hrvatski radio

Radio Sljeme

Besplatni udžbenici u Gradu Samoboru

20.06.2017.

14:55

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Samobor i drugu će godinu za redom osigurati besplatne udžbenike za svoje osnovnoškolce, i to ne samo za redovne predmete, već i izborne. Gradonačelnik Krešo Beljak istaknuo je kako je Samobor jedan od najbogatijih gradova u državi što zahvaljuje i uspješnim samoborskim obrtnicima.

Ovakva podrška obrazovanju najviše će razveseliti roditelje osnovnoškolaca, a gradonačelnik je istaknuo kako se sav uloženi novac građanima i vratio.

Ništa nije besplatno, sve je to netko platio, platili su ljudi koji plaćaju doprinose, plaćaju poreze u gradski proračun, a riječ je u ovom slučaju o oko milijun i 500 tisuća kuna, kazao je Beljak.

Ulaganjem u obrazovanje, Grad Samobor može biti primjer ostalim gradovima, poručio je Beljak te istaknuo važnost decentralizacije države za razvoj manjih gradova. Mi se planiramo boriti za decentralizaciju države kako bi što više novaca ostalo na lokalnoj razini pa bi onda gradovi poput Samobora mogli reći da su Europski gradovi, da imaju i zdravstvenu zaštitu i prosvjetnu djelatnost na visokoj razini, istaknuo je Beljak govoreći o danjim ulaganjima u obrazovanje.

Besplatne će udžbenike, osim učenika koji pohađaju školu na samoborskom području, dobiti i svi polaznici škola u drugim jedinicama lokalne samouprave s prebivalištem na području Grada Samobora. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.