Hrvatski radio

Radio Sljeme

Besplatno ljetovanje za osobe s invaliditetom

29.07.2019.

10:32

Autor: Nikolina Devčić

Foto: Grad Zagreb

Foto: Grad Zagreb

Foto: - / -

Jutros je na sedmodnevno ljetovanje u Novi Vinodolski otputovalo 100-tinjak korisnika udruga za osobe s invaliditetom u organizaciji Grada. Osim odmora, za njih je isplaniran rehabilitacijski i rekreativni program uz stručnu pratnju.

Da im sigurno neće biti dosadno kaže Tomislav koji već godinama odlazi na ova ljetovanja pa se uvijek i dobro pripremi.

- Isplanirali smo kupanje, ali i talent show koji se tamo organizira. Natjecao sam se u glumi. Kada sam odglumio Maricu Hrdalo svi su popadali od smijeha. Ove godine pripremam skeč od Željka Pervana.

Na put ih je ispratila i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknuvši da se ovakvim programima ljetovanja nastoji poboljšati život osoba s invaliditetom.

- Stotinu naših korisnika danas odlazi u Dom Crvenog križa u Novi Vinodolski. Odabrani su temeljem udruga pa 21 korisnika šalje Udruga Ozana, a 79 je iz krovne Udruge osoba s invaliditetom.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić ističe da ove godine putuje 400-tinjak korisnika

- Imaju tri besplatna obroka, međuobrok, aktivnosti. Ono što je važno idu s pratnjom, imaju osiguranu zdravstvenu zaštitu , znači sve ono što je potrebno za jedan siguran boravak naših korisnika.

Inače, u proteklih 16 godina na ovakve programe odmora za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju putovalo je više od 5 200 korisnika, za što je Grad izdvojio oko 4 milijuna i 700 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.