Hrvatski radio

Radio Sljeme

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zagreb

16.12.2016.

14:17

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu nadolazećih božićnih blagdana zagrebački izviđači donijeli su Betlehemsko svjetlo u Gradsku upravu. Ondje su ga, već tradicionalno, predali gradonačelniku Milanu Bandiću gdje je Svjetlo mira zasjalo po dvanaesti put. Cilj je da Svjetlo mira i nade obasja svaki kutak Lijepe naše.

Izviđači Hrvatske, zajedno s drugim skautima Europe, pa čak i Amerike, preuzeli su Betlehemsko svjetlo u Beču. Nose ga u zagrebačku katedralu iz koje će ga dalje proširiti po cijeloj Hrvatskoj u želi širenja pozitivnih vrijednosti - strpljenja, razumijevanja i prijateljstva. Želja nam je da sa tim našim malim Svjetlom obasjamo cijelu našu Hrvatsku i cijeli naš svijet da bude dobar, da bude bolji, da bude plemenitiji. To svjetlo nosi mir, spokojnost, ljubav, dobrotu. Dakle, ako nemamo za ovaj Božić ništa nekome za pokloniti, imamo doma jednu malu svjećicu koju možemo upaliti i taj mali znak nade pokloniti dalje, rekla je koordinatorica Betlehemskog svjetla Zagrebačkog skautskog zbora, Višnja Sremić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.