Hrvatski radio

Radio Sljeme

Biciklisti krenuli na trodnevni put prema Vukovaru

15.11.2017.

12:42

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U znak sjećanja na žrtvu Vukovara sinoć i jutros je iz našeg grada krenulo više desetaka biciklista na 300 kilometara dug put prema Gradu Heroju. Sudionici udruge Biciklom ZA na put su krenuli sinoć, a jutros su s Trga bana Jelačića krenuli i biciklisti dobrovoljnog biciklističkog društva Potepuh.

Ostala su tri dana do obilježavanja Dana žrtve grada Vukovara. Prema Gradu Heroju uputili su se biciklisti dviju udruga, a kako kažu cilj im je pokazati suosjećanje i to je najmanje što mogu učiniti za pale Vukovarke i Vukovarce. To je grozno što se dogodilo tom gradu, ovdje sam svake godine i želim da nam se priključi što više ljudi, istaknuo je jedan od sudionika maratona. 

Osim DBD-a Potepuh, prema Vukovaru su sinoć krenuli i biciklisti udruge Biciklom ZA koji već drugu godinu zaredom organiziraju i Akciju dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu. Ponosni smo što smo već drugu godinu zaredom uspjeli organizirati Akciju dobrovoljnog darivanja krvi i želimo da to prijeđe u tradiciju, zaključio je organizator akcije Damir Luka Saftić.

Dug i niskim temperaturama obilježen put kako su rekli sudionici akcija, neće im smetati da prožive i osjete barem dijelić one atmosfere koja je u Gradu Heroju vladala 1991. i tim putem zahvale svima koji su položili svoje živote za samostalnu i neovisnu domovinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.