Hrvatski radio

Radio Sljeme

Biciklistička staza od Zagreba do Velike Gorice

09.09.2016.

11:16

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Velike Gorice, Velike Mlake, Velikoga Polja i Buzina od danas se mogu sigurnije i brže voziti biciklima do grada - otvorena je nova biciklistička staza. Projekt je započeo prije dvije, a gradnja u travnju ove godine.

Novoizgrađena staza je duga oko 2 kilometra, a radovi su stajali 2 milijuna i 700 tisuća kuna. Koordinatorica Zagreb cycling unita Darinka Jug kaže kako se danas vozimo po stazi koja je u skladu s novim pravilnikom od ožujka, dakle širina je 125 entimetara za svaki biciklistički smjer, a 2,5 m za pješake. Rasvjeta je postavljena, te u potpunosti uređen krajobraz.

Stazom su posebno zadovoljni stanovnici Buzina, ističe Mario Kranjčina predsjedik tog mjesnog odbora, na čiju se inicijativu, među ostalim, staza počela graditi. Dodao je kako je za mlade obitelji i starije sugrađane ova staza pun pogodak zbog mogućnosti rekrecacije koju nudi: Od Novoga Zagreba do Velike Gorice imamo rutu koja je zgodna za rekreaciju. Izuzetno je bitno i za turizam koji je u rastu u Zagrebu, a u Buzinu imamo dva hotela i veliki broj turista se navečer, kad se rasvjetli ova staza izgleda fenomenalno i daje novu vizuru Buzinu, uživa šetajući se ovom stzom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.