Hrvatski radio

Radio Sljeme

Biootpad treba odlagati u smeđe spremnike

16.10.2020.

13:53

Autor: Mario Mihaljević

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Iz Zagrebačkog holdinga u petak su poručili građanima da biootpad i dalje trebaju odlagati u za to predviđene smeđe spremnike, a ne u crne u koje se odlaže miješani komunalni otpad. Upozorili su građane da se društvenim mrežama širi lažna obavijest o načinu odvoza biootpada.

Iz Zagrebačkog holdinga upozorili su građane da se društvenim mrežama širi lažna obavijest o načinu odvoza biootpada i o njegovom navodnom odlaganju u spremnike za miješani komunalni otpad crne boje, što je neispravno.

-Riječ je o klasičnom primjeru "fake newsa" pa molimo građane da ignoriraju tu poruku, kažu u Holdingu. Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća nije prestala odvoziti biootpad koji građani odvajaju na kućnom pragu. Ova usluga se normalno obavlja i u buduće će se obavljati neometano-, kaže se u priopćenju. 

-Čistoća ponovo upozorava da se biootpad ne smije odlagati zajedno s miješanim komunalnim otpadom jer je takav otpad neprihvatljiv za daljnju biološku obradu. Molimo građane da biootpad i dalje odlažu u smeđe spremnike-, poručuju iz Holdinga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.