Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bit će KUL ostati u Zagrebu ovo ljeto!

14.06.2017.

14:33

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Umjetničkom paviljonu predstavljen je program Zagrebačkog kulturnog ljeta - ZgKUL. Naime, već treću godinu gradska Turistička zajednica u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport organizira bogat program koji obećava sjajno kulturno ljeto u našem gradu.

Budi kul - budi u Zagrebu! - slogan je koji prati iznimno bogat kulturni program u kojemu će od kalendarski prvog dana ljeta moći uživati svi građani, ali i turisti. Od Medvedgrada, preko Gornjeg grada i Tomislavca do Bundeka - očekuje nas ljeto ispunjeno izložbama, koncertima, festivalima i manifestacijama. Direktorica Turističke zajednice Martina Bienenfeld posebno je izdvojila projekt Dvorišta, koji će doživjeti svoje četvrto izdanje, s početkom od 14.7. Dvorišta su nekako naš najzagrebačkiji projekt, gdje pokazujemo uistinu svima naš način života, ono što Zagreb uistinu jest i njegovu atmosferu. Baš zbog toga mi se čini da je on tako dobro prihvaćen i od strane naših sugrađana i svih koji nam u grad dolaze. 

Naš je grad već nekoliko godina središte ne samo hrvatskog kulturnog turizma, već i kulturnog turizma ovog dijela Europe. Dokaz tomu su brojne turističke nagrade koje je Zagreb osvojio u zadnjih nekoliko godina, ali broj posjetitelja koji je iz godine u godinu sve veći. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić istaknuo je prošlogodišnjih 250 tisuća posjetitelja tijekom Zagrebačkog kulturnog ljeta, brojku koja će - čini se - ove godine biti nadmašena. Jako nas veseli da smo bolji čak za 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine u dolascima i za 24 posto u noćenjima, optimistična je Bienenfeld. Nije loše spomenuti kako su nam ponovno prvi u dolascima naši gosti iz Južne Koreje, a po noćenjima gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ukupno 15 festivala na 20 vanjskih lokacija, sa oko 2 tisuće petsto izvođača - bit će to zaista ljeto za sve građane i posjetitelje našega grada zbog kojeg će doista biti Kul u Zagrebu!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.