Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bivše radnice Kamenskog i dalje čekaju na isplatu svojih plaća

20.09.2017.

19:23

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivše radnice poduzeća Kamensko nastavljaju izražavati nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plaća. Podsjetimo spomenuta tvrtka je otišla u stečaj prije punih sedam godina nakon čega su njezine radnice završile na cesti, a u znak protesta su i štrajkale glađu.

Iako je prošlo sedam godina od poznatog štrajka glađu, radnice Kamenskog, kako tvrde, i dalje imaju gorak okus u ustima kad se prisjete tih dana.

Jedna od njih je i Đurđa Grozaj predsjednica udruge bivših radnica Kamenskog koja se prilikom jučerašnjeg okupljanja ponovno obratila javnosti rekavši kako se nadala da će institucije prepoznati veliku nepravdu koja se ovdje dogodila, no nažalost to se i dalje ne događa. 

Neke od otpuštenih radnica su se nakon propasti Kamenskog ipak uspjele zaposliti u novoosnovanoj udruzi, ali i dalje iščekuju isplatu zasluženih plaća. Kako su istaknule, isplaćeno im je samo petnaest posto od ukupnog brutto iznosa plaće, a o otpremninama  mogu samo sanjati.

Osim Kamenskog svoj je životni vijek okončala i  Domaća tvornica rublja čije su se radnice ipak uspjele naplatiti, no kako tvrde, čekaju svoje otpremnine.

Bivše zaposlenice poznatog tekstilnog giganta Kamensko će, kako su rekle, i dalje nastavljati izražavati nezadovoljstvo, no hoće li njihova priča imati sretan kraj, još uvijek ne znamo.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.