Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bivši direktor sisačke gradske tvrtke kazneno prijavljen

20.09.2016.

20:04

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protiv bivšeg direktora Gospodarenja otpadom Sisak Mladena Klasnića policija je podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. U tome mu je pomogao jedan sisački trgovac ispostavljajući Klasniću lažne račune.

Istraživanjem je utvrđeno da je kao direktor u ime i na račun tvrtke, od srpnja 2009. pa do svibnja 2013. godine, za sebe preuzeo raznu robu, uključujući i luskuzne artikle, u ukupnoj vrijednosti od oko 127 tisuća kuna. Povod ovoj policijskoj istrazi kaznena je prijava koju je policiji i odvjetništvu potkraj 2013. godine podnijela nova direktorica Gospodarenja otpadom Sisak Sandra Divjakinja. Među robom koja je sisačkoj tvrtci naplaćena, a nikad isporučena su velike količine tonera za printere i kopačke. Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zadovoljna je ishodom istrage, a rekla je da očekuje postupanje i oko drugih kaznenih prijava za malverzacije u gradskim tvrtkama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.