Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bivši učenički dom pretvoren u modernu školu

07.09.2022.

14:47

Autor: Radio Sljeme

Nova škola pokraj Autobusnog kolodvora

Nova škola pokraj Autobusnog kolodvora

Foto: Ivan Hlupić / Radio Sljeme

Hotelijersko-turistička škola u novu školsku godinu ušla je na novoj adresi. Bivši učenički dom kod Autobusnog kolodvora, na Botićevom trgu, preuređen je u modernu školu.

Škola se do prije dvije godine nalazila u Frankopanskoj ulici, no teško je oštećena u zagrebačkom potresu. Veliki je ovo korak za obrazovnu ustanovu koja iz godine u godinu bilježi veliki interes učenika, kaže nam ravnateljica Zdravka Krpina.


- Ove godine je bila navala veća nego ikada jer je Hotelijersko-turistička škola prva strukovna škola u Hrvatskoj po broju zainteresiranih učenika. Upisali smo 150 učenika u 6 razreda. Sedmi razred nam je, nažalost, ukinut. Nadam se da će u ministarstvu imati sluha i dogodine nam omogućiti još jedan razred. Osobito sada kada imamo prostorne i kadrovske uvjete za još jedan razred - ističe Krpina. 


S obzirom na veliki interes, ovu školu uglavnom upisuju odlični učenici kojima je na raspolaganju širok spektar fakultativnih predmeta, među kojima su čak portugalski i ruski jezik. Uz moderno opremljene učionice, školarci su dobili i novo sportsko igralište. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici