Hrvatski radio

Radio Sljeme

Black Friday - prilika ili neprilika?!

26.11.2020.

14:00

Autor: Nevenka Rodić Erdelja

Black Friday - prilika ili neprilika?!

Black Friday - prilika ili neprilika?!

Foto: - / -

Pred nama je Black Friday kojeg neki zovu i šopingholičarskim praznikom. No, mogli biste upasti i u zamku lažnog oglašavanja. Mnogi ga vide i kao priliku za kupnju nešto skupljih stvari poput kućanskih uređaja po znatno povoljnijim cijenama.

Izlozi dućana su odavno oblijepljeni najavama senzacionalnih sniženja, medijski oglasi iskaču na sve strane. Ali cijene u dućanu često nisu u skladu s bombastičnim najavama - upozorava Tanja Filipović Popović, predsjednica Centra za edukaciju i informiranje potrošača. S druge strane, ako ste kupili robu s nedostatkom – bez obzira na sniženje - imate priliku za zamjenu ili povrat novca.

Online trgovina bit će na vrhuncu početkom sljedećeg tjedna, jer nakon šoping vikenda slijedi tzv. cyber monday. Prije nego što kliknete "kupi" pripazite i na – domenu. Ako trgovci ne igraju po pravilima – radije izađite praznih ruku. Kada euforija utihne, ipak ćete lakše podnijeti razočarenje nego činjenicu da vam je račun- baš na crni petak – zavijen u crno.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.