Hrvatski radio

Radio Sljeme

Blagdansko ukrašavanje - upola jeftinije no lani!

24.11.2015.

10:40

Autor: Boris Bogić, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pripreme za blagdanski ugođaj u gradu ove su godine počele nešto ranije, i iako obujam radova nije smanjen, građane će ukrašavanje koštati 3 milijuna i 700 tisuća kuna, tj. gotovo upola manje nego lani kada je potrošeno 7 milijuna kuna.

Ove će godine biti organizirano i više manifestacija. Osim klizališta na Trgu kralja Tomislava i Adventa na Zrinjevcu, grad planira i Advent na Europskom trgu, Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj, adventski Štiklec na lokacijama Gajeva, Bogovićeva i Petrićeva ulica, Advent zagrebačkih obrtnika i Zagrebačku bajku na Trgu bana Jelačića.

Usto, prema riječima zamjenika pročelnika gradskog "megaureda" Alana Ordulja, planiraju se još neke novine. Na Preradovićevom trgu, Bogovićevoj, Gajevoj, Petrićevoj, Margaretskoj i Preobraženskoj postaviti će se 24 LED zastave dužine 20 metara kao nebeski svod. Postavit će se i stilizirani svijetleći borovi oko stupova javne rasvjete na Trgu bana Jelačića itd.

Iako će, kao i prijašnjih godina, biti osvijetljen šir centar grada, plan je da se počnu ukrašavati i ostale gradske četvrti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.