Hrvatski radio

Radio Sljeme

Boksovi za kontejnere - udar na džep građana

27.04.2022.

15:30

Autor: Radio Sljeme

kontejneri

kontejneri

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Građani, koji kontejnere ne mogu postaviti u zgradu ili dvorište, morat će platiti njihovo postavljanje na javnim površinama. Financirat će to iz pričuve, a za tu će im se namjenu ponuditi krediti. Osobito se to odnosi na Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo koji je i većinski upravitelj zgrada u Zagrebu. 

Sami boksovi izgledat će standardizirano za cijelo područje grada i tvrtke, koje će ih proizvoditi, predložit će konkurentnu cijenu, ustvrdio je gradonačelnik Tomislav Tomašević u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu". Time se, među ostalim, kontejnere želi maknuti s gradskih ulica. 


- Mi i dalje mislimo da bi idealno bilo da se spremnici postave u same višestambene zgrade ili na njihovo zemljište, tu onda nema nikakvog troška vezano za bokseve. Ono što je cilj jest da smanjimo broj spremnika na javnim površinama. Čak i kada bi grad bio u boljoj financijskoj situaciji, kada bi mi financirali bokseve, onda bi dobili vjerojatno situaciju da bi isti broj spremnika koji je sad na javnim površinama, ostao na javnim površinama, ali u boksevima, jer nitko ne bi htio, ako ima uvjete za to, prebaciti spremnike, maknuti ih s javne površine - rekao je Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici