Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bozanić predvodi mise na Badnjak i Božić u potresom razrušenoj katedrali

20.12.2020.

20:58

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, predvodit na Badnjak, misu polnoćku u 21 sat, a na Božić u 10 sati. Tijekom svih slavlja vjernici se moraju pridržavati mjera protiv širenja zaraze. Kako se u Katedrali odvijaju radovi na obnovi, moguća su odstupanjaod redovitog rasporeda misa.

Drago nam je da, premda u skromnim okolnostima, u građevini prepunoj rana i posljedica potresa, možemo najaviti da će zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, predvoditi euharistijsko slavlje u četvrtak, 24. prosinca, u večeri Badnjaka, s početkom u 21 sat (‘misa polnoćka’) i Danju misu svetkovine Rođenja Gospodinova u petak, 25. prosinca, s početkom u 10 sati, najavio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, napominjući da će na sam dan Božića i nadalje svete mise u Katedrali biti slavljene prema nekadašnjemu uobičajenom rasporedu, to jest:nedjeljom i blagdanima u: 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18 sati, a svagdanima u: 7, 8, 9 i 18 sati.
"Tijekom svih slavlja trebat će se pridržavati odredaba kojima se nastoji spriječiti širenje virusne infekcije. Osim toga, budući da se u samoj Katedrali odvijaju radovi na obnovi, vjernici će ubuduće biti obavještavani o eventualnim odstupanjima od redovitoga rasporeda liturgijskih slavlja.  Poručio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački i veliki prepošt Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.