Hrvatski radio

Radio Sljeme

Božićna izložba učeničkih zadruga

14.12.2017.

17:11

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna prodajna izložba božićnih ukrasa i uporabnih predmeta učeničkih zadruga Zagrebačke županije održana je u prostorima Zagrebačke županije. Oko 50 zadrugara iz 12 zadruga iz cijele županije predstavilo je svoje radove.

Radovi koje su zadrugari predstavili su, između ostalog, narukvice, vijenci i lančići.

Mi sa zadrugama radimo jako velike projekte, imamo međužupanijske susrete i redom obilazimo županije unutar naše domovine, upoznajemo njihove posebnosti, stvaramo nova prijateljstva, nova poznanstva, učimo vještine kraja u koji smo došli. Na taj način stvaramo male poduzetnike i izuzetno smo ponosni na njih, rekla je tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije, Darinka Balen.

Predstavljenim radovima zadovoljan je i župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, Rad tih učeničkih zadruga se potvrđuje na jedan dobar, kvalitetan način. Mislim da na takav način pokazuju ili razvijaju svoj poduzetnički duh, da pokazuju sve ono što mogu učiniti, prije svega su to ukrasni uporabni predmeti; ali i ono što rade u vinogradima ili na polju pokazuje koliko i kako rade na terenu

U Zagrebačkoj županiji postoje 33 zadruge, a osim Božićne izložbe, svoje radove izlažu i na onoj za Uskrs.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.