Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:26 / 21.12.2018.

Autor: Magdalena Pongrac

Božićni koncert na Svetom duhu razveselio pacijente i osoblje bolnice

Božićni koncert na Svetom duhu razveselio pacijente i osoblje bolnice

Božićni koncert na Svetom duhu razveselio pacijente i osoblje bolnice

Foto: - / -

Božićnim koncertom u Kliničkoj bolnici Sveti duh, Tamburaški orkestar HRT-a deveti je put uljepšao blagdansko vrijeme pacijentima, osoblju i posjetiteljima bolnice. Tradicionalne narodne, ali i strane božićne pjesme odjekivale su prepunim atrijem.

Pod dirigentskom palicom maestra Siniše Leopolda, uz tamburaški orkestar HRT-a nastupili su i vokalni solisti Klasja Modrušan i Stanko Šarić. - Ovo je rijetkost ili čak, koliko ja znam, jedini ovakav koncert kod nas i u svijetu da u predblagdanske božićne dane jedan profesionalni ansambl dođe u goste jednoj bolnici. Tu se stvori jedna predivna atmosfera, gdje ljudi s nama zapjevaju neke pjesme, tako da je to zaista na ponos Hrvatskoj radiotelevijziji, a pogotovo našem Tamburaškom orkestru - rekao je maestro Siniša Leopold.

Ravnatelj bolnice Mladen Bušić naglasio je važnost ovakvog koncerta rekavši da je to - jedan predivan običaj u kojem ozračje Božića, blagdana mira, ljubavi i obitelji, prenosimo i u bolničku sredinu, gdje preko Božića neki pacijenti moraju ostati zbog svoga stanja. Mi im želimo približiti duh Božića u bolnici kad već ne mogu biti uz svoje obitelji kod kuće. -

Da je orkestar uspio donijeti božićni duh u bolnicu, pljeskom je potvrdila oduševljena publika, a nakon devet odlično prihvaćenih koncerata na Svetom duhu, orkestar iduće godine očekuje jubilarni deseti koncert, za koji će pripremiti posebnu glazbenu poslasticu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.