Hrvatski radio

Radio Sljeme

Božićno ruho knjižare Arkadija

02.12.2015.

12:05

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjižara Arkadija, nakladnika Školske knjige, smještena na glavnome gradskom Trgu, tijekom prosinca priprema poseban program "Božićna čarolija". Time taj nakladnik ove zime, kada ujedno obilježava 65. obljetnicu svojeg postojanja, povezuje knjige, vizualnu umjetnost i blagdane.

Manifestacija svečano počinje u petak, 4. prosinca. Za sve zagrebačke mališane i njihove roditelje nudi niz zanimljivih zbivanja, koja će do kraja mjeseca Arkadiju pretvoriti upravo u božićnu bajku, poput onih iz američkih filmova, stoji u najavi.

A, svake subote do kraja godine, uz gostovanja pisaca i umjetnika, u knjižari će biti organizirane radionice za djecu, isprobavanje zimskih slatkiša te fotografiranje sa Snježnom kraljicom ili Djedom Mrazom. Odrasli će istodobno moći predahnuti uz čaj ili toplu čokoladu te prelistati knjige.

Za poseban ugođaj "specijalne božićne priče dostojne najvećih svjetskih metropola" bit će zadužen svestrani umjetnik Mario Miše, koji će u izlozima knjižare oživiti scene iz svijeta bajki. Miše je svjetski priznati umjetnik čiji najnoviji projekt uključuje suradnju u izradi kostima i oglavlja za novi nastavak serijala "Igre gladi".

"U obilju naslova i uz prigodne popuste posjetitelji će moći potražiti dar za sebe i svoje najdraže, uživajući u ljepoti božićne čarolije satkane od atraktivnih scena iz svijeta književne mašte", dodaje se u najavi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.