Hrvatski radio

Radio Sljeme

Braća Mamić i Vrbanović - na slobodi

15.07.2015.

17:52

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čelnici Dinama i HNS-a, braća Zdravko i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, izašli su iz Remetinca.

Odlukom zagrebačkoga Županijskog suda trojka, koju USKOK istražuje zbog sumnje da su državu i Dinamo oštetili za oko 130 milijuna kuna, može se braniti sa slobode jer su Sudu uplatili traženu jamčevinu.

Braća Mamić uplatila su 11 milijuna, a Vrbanović jedan milijun kuna. Sudu su na novom ispitivanju također obećali da neće ometati kazneni postupak, a Zdravko Mamić i da neće ponoviti kazneno djelo.

Obnašanje funkcija braći Mamić nije zabranjeno, kao ni kontakt sa svjedocima, već samo utjecaj na svjedoke, potvrdio je za HTV odvjetnik Mate Matić. Na pitanje može li Zdravko Mamić i dalje potpisivati transfere Matić je kazao kako sud nije odredio nikakve mjere opreza već da je u pitanju jamstvo samo da neće utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. 

Po izlasku iz Remetinca Zdravko Mamić zahvalio se ljudima koji su s njim bili u ćeliji te osoblju zatvora za koje je rekao da su 'posebni ljudi'. Rekao je i da je hrana grozna u Remetincu. "To nije zbog toga što sam ja razmažen, ja mogu jesti i kamenje. Ne mislim to samo ja, i drugi zatvorenici je nisu mogli jesti".

Uvjeren je da će on i njegov brat Zoran dokazati nevinost. "Vrlo je ružno kad se ne da šansa drugoj strani da se brani", poručio je Mamić te najavio borbu u ime svih 'obespravljenih'.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.