Hrvatski radio

Radio Sljeme

Branimirova, Radnička, rotor, žičara, fontane - Bandićevi prioriteti

31.05.2015.

20:38

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji Dan našeg grada u središnjem dnevniku HTV-a gostovao je gradonačelnik Milan Bandić.

Na tvrdnju predsjednika gradskog SDP-a Davora Bernardića da Gradu nedostaje dinamike i razvoja, nabrojao je svoje neposredne planove u gradu:

"Moja opsesija je sada i prioritet spoj Branimirove, Radničke, rotor na Remetincu, žičara, Trg doktora Franje Tuđmana, a onda i ove dvije fontane. Budući da ćemo sve to završiti nešto do Nove godine, nešto na proljeće iduće godine, peti će projekt biti fontane. One su jedan od najljepših uresa ovoga grada. Inače, sedamdeset pet posto ljudi u gradu podržava te fontane", rekao je Bandić.     

A na pitanje zašto je otkazao punomoć bivšoj zamjenici gradonačelnika Sandr Švaljek, gradonačelnik je odgovorio:

"To će javnost doznati. Nažalost, večeras to neću reći. Bit će vremena da se o tome kaže nešto. Inače, sve o gospođi Švaljek najbolje. Radila je sukladno svojim mogućnostima šest mjeseci, korektno, i ja joj na tome dajem priznanje. Jedan dio projekata se nije realizirao s obzirom na 100 milijuna eura koje nam je Vlada oduzela redistribucijom poreznih stopa, a drugi dio nije jer nije imala tempo, dinamiku, viziju koju je imao gradonačelnik. Da ima taj tempo, viziju i dinamiku, onda bi ona bila gradonačelnik", zaključio je Bandić.    

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.