Hrvatski radio

Radio Sljeme

Brkati Medvjedi protiv raka prostate

02.11.2013.

13:47

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stigao je Brkati Studeni - mjesec prevencije raka prostate - a Medvjedi će, kao i dosadašnjih sezona, biti aktivni sudionici kampanje.

Nakon što su tijekom listopada nosili ružičaste vrpce na svojim dresovima kako bi dali podršku kampanji u borbi protiv raka dojke te svoje navijačice, ali i žene diljem Hrvatske, potaknuli na pravovremene preglede, u studenom će Medvjedi uzgajati brkove, koji su zaštitni znak mjeseca prevencije raka prostate.

Uključivanjem u ovu akciju Medvjedi žele dati podršku udruzi  Hrvatska liga protiv raka koja u mjesecu studenom provodi niz kampanja podrške, edukacije i potpore borbi protiv raka prostate. U akciji Brkati Studeni sudjelovat će cijela momčad Medveščaka, a posebni promotori Brka bit će igrači Mark Dekanich, Mark Katic, Matt Murley, Saša Martinović i Luke Walker, koji će sudjelovati u Medveščakovom The 1st Bearstache Challengeu.

Svaki od pet navedenih Medvjeda udružili su se s jednim od pet odabranih navijača s kojim će zajedno u timu tijekom studenog uzgajati brk i na simboličan način pružiti podršku svojim navijačima. Martinović, Walker, Dekanich, Katic, Murley i Walker zajedno s odabranim navijačima će svakih pet dana priložiti dokaze kako napreduje rast njihovog brka, a svakim svježim dokazom svojeg brka timovi će morati šarmirati javnost u zamjenu za glasove. Sav prikupljen prihod bit će doniran Hrvatskoj ligi borbe protiv raka.

Uvijek smo spremni dati podršku svojim navijačima, ali i svima ostalima, i zato se odazivamo i podupiremo ove akcije. Želimo odaslati jasnu poruku o važnosti borbe protiv bolesti, u ovom slučaju u prevenciji protiv raka prostate. Ako samo jednog navijača potaknemo da ode na pregled, ako spasimo i jedan život, već smo napravili puno. Ali ja sam siguran da će ih biti više, vjerujem da ćemo uspjeti u našoj namjeri da probudimo svijest kod muškaraca o važnosti prevencije bolesti, rekao je Saša Martinović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.