Hrvatski radio

Radio Sljeme

Brnjas: "Borimo se i za sigurnost građana!"

31.05.2023.

12:35

Autor: Radio Sljeme

ZET

ZET

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Nakon radnika Čistoće, u prosvjed će danas i radnici ZET-a. U 15 sati okupit će se ispred Uprave na okretištu Remiza gdje će iznijeti svoje zahtjeve. A oni su između ostalog - veća plaća, bolji radni uvjeti, hitno zapošljavanje radnika u servisima, nabava novih strojeva za održavanje i obnovu hangara te sigurniji uvjeti rada. Ako se ne udovolji njihovim zahtjevima, za jesen najavljuju štrajk.

Zaposlenik ZET-a i organizator prosvjeda Neven Brnjas za portal HRT-a rekao je kako razloga za nezadovoljstvo ima napretek, a upozorava i da je sigurnost građana ugrožena. 


- Imamo neispravna vozila te su naši građani u opasnosti. Doslovno, ne borimo se tu samo za sebe, nego se borimo i za građane. Ljudi bi trebali shvatiti da nije vozač kriv ako nema tramvaja. Zatim, dolazi do toga da zbog neispravnosti na vozilu, tramvaj sam od sebe počne kočiti i onda se dogodi to da putnici znaju pasti u tramvaju i onda opet zovu vozača na razgovor da je on kriv. I tu priča ne staje, nego ga se šalje i na sud, a sve zato što vozila nedostaje ili su neispravna, istaknuo je Brnjas

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici