Hrvatski radio

Radio Sljeme

Brojači posjetitelja postavljeni su u parku Maksimir

20.10.2019.

16:51

Autor: Emina Dabo Hunjak

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Na deset ulaznih lokacija u parku Maksimir te na pet lokacija u parku Savica postavljeni su brojači posjetitelja u sklopu projekta "Gradski prozori u prirodu - unapređenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture".

Vrijednost ovog projekta iznosi 34 milijuna kuna od čega je 61 posto financirano sredstvima Europske unije. U posljednjih tjedan dana brojači su zabilježili sedamdeset tisuća posjetitelja.

Maksimir je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić te ravnatelj Javne ustanove Maksimir Luka Čuljak koji je istaknuo kako su brojači posjetitelja za Park jako važni jer pomoću njim mogu kvalitetnije upravljati prostorom parka. Također, u svakom će trenutku znati koliko je posjetitelja ušlo i koliko izašlo iz parka.

- Ovo je na najbolji mogući način očuvanje ravnoteže parka prirode Maksimir i privlačenje turista i mladih ljudi te da ostavimo sljedećim generacijama Maksimir kako smo ga zatekli i nasljedili - rekao je gradonačelnik Bandić.

Dosadašnje procjene na temelju prodanih karata za Zoološki vrt pokazale su kako parkom Maksimir godišnje prođe milijun i pol posjetitelja. Nakon postavljanja brojača planira se i uređenje dvaju jezera unutar parka što će zasigurno privući još više šetača u ovu zelenu oazu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.