Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Brzo ozdravi hrabrice" - stižu darovi za djecu u bolnicama

17.12.2020.

18:42

Autor: Nikolina Devčić

"Brzo ozdravi hrabrice" - stižu darovi za djecu u bolnicama

"Brzo ozdravi hrabrice" - stižu darovi za djecu u bolnicama

Foto: - / -

Studentska sekcija za pedijatriju Medicinskoga fakulteta i djeca iz vrtića "Čigra" zajedno su prikupili i pripremili božićne darove za petstotinjak mališana u zagrebačkim bolnicama, s porukama: brzo ozdravi i sretno hrabrice.

- Zbog pandemije koronavirusa i dodatne razdvojenosti hospitalizirane djece od obitelji, izuzetno je važno da ima uljepšamo nadolazeće blagdane - rekla je Stela Hrkač, jedna od voditeljica Studentske sekcije za pedijatriju MFZG-a.

Hrkač je istaknula kako im je žao što ove godine, za razliku od prethodnih, djecu neće moći obići u bolnicama, ali i posvjedočila da su sretni što su u suradnji s mnogobrojnim tvrtkama i ustanovama prikupili darove - bojanke, igračke i slatkiše.

U sklopu akcije "Budi dio dječje blagdanske čarolije", osim djeci u zagrebačkim bolnicama, studenti medicine darove će odnijeti i u Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Odgajateljica i sukreatorica kreativnih sadržaja u Dječjem vrtiću Čigra Martina Petrović rekla je kako su djeca iz toga vrtića - od onih najmlađih u jaslicama do predškolaca - s veseljem donosila darove. Istaknula je kako su tom akcijom željeli da djeca u vrtiću osjete sreću koju pruža davanje drugima, ali i osvijeste činjenicu da nadolazeće blagdane, za razliku od njih, neka djeca neće provesti u krugu obitelji.

- Tijekom razgovora s vrtićkom djecom o djeci koja su sada u bolnici, razdvojena od svojega doma i najdražih ljudi, naši su vrtićarci bili puni pametnih misli i lijepih želja - posvjedočila je Petrović.

U čestitke koje im je za tu svrhu donirao hrvatski kreativni brend "Think Ink" vrtićarci su vršnjacima na liječenju napisali poruke poput - "Brzo ozdravi", "Sretno, hrabrice" i "Želim ti brz povratak kući“.

Darovi će, u skladu s epidemiološkim pravilima, nakon dolaska u bolnicu biti nekoliko dana u karanteni, a nakon toga će ih i donijeti djeci u bolničkim krevetićima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.