Hrvatski radio

Radio Sljeme

Bugarska gradonačelnica Fandakova sastala se s gradonačelnikom Bandićem

26.05.2018.

13:09

Autor: Mia Majić

Radio Sljeme

Radio Sljeme

Foto: - / -

U povodu otkrivanja spomenika bugarskom piscu Ivanu Vazovu, gradonačelnik Milan Bandić jutros se sastao s gradonačelnicom Sofije Jordankom Fandakovom (Yordankom Fandakovom). Podsjetimo Sofija i grad Zagreb sporazum o suradnji potpisali su još 2012.godine.

Ovo je nastavak jedne dobre suradnje ova dva grada, naglasila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i otkrila je kako se na sastanku razgovaralo o iskustvima Sofije o predsjedanju Vijećem Europske unije te o komunalnim temama. Mnogo toga možemo naučiti jedni od drugih i mnogo toga možemo i podijeliti, teme koja se nameće svakako je i izgradnja metroa što Zagrebu tek predstoji, no prošle godine smo već započeli preliminarne razgovore s gradom Sofijom kako bi naši stručnjaci iskoristili najbolja iskustva koje grad Sofija ima u tom području, objasnila je Pavičić Vukičević.

Imamo dosta zajedničkih tema i izazova naglasila je gradonačelnica Sofije Yordanka Fandakova i stoga je važno razmjenjivati iskustva dvaju gradova, istaknula je. Ovdje sam zbog otkrivanja spomenika našem piscu Ivanu Vazovu, no kako Sofija predsjedava Vijećem unije bilo bi dobro da Zagreb uči na iskustvu jer će mu to trebati, zaključila je Fandakova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.