Hrvatski radio

Radio Sljeme

Buka s ilegalne zabave na Medvednici uznemirila brojne Zagrepčane

21.08.2022.

15:31

Autor: Radio Sljeme

Zabava na Medvednici

Zabava na Medvednici

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Glasna glazba, basovi i ritmovi odzvanjali su sinoć mnogim zagrebačkim kvartovima, zbog čega njihovi stanovnici nisu mirno spavali. Svoje nezadovoljstvo podijelili su na društvenim mrežama, a uslijedile su i prijave policiji. Radilo se, naime, o navodnoj proslavi rođendana, ni manje ni više nego u Parku prirode Medvednica, za koju su se prodavale ulaznice.

Odzvanjalo je do prijepodnevnih sati u podsljemenskoj zoni, Španskom, na Trešnjevci, pa i u samom središtu grada. Otkuda, kako i što - pitali su se građani. Nakon nekog vremena postalo je jasno da buka dolazi s Medvednice. Andrea Kostelić iz Javne ustanove Park prirode Medvednica rekla nam je kako je riječ o proslavi rođendana koja im nije prijavljena, niti dozvoljena.


- Ovaj je party definitivno neprimjeren. Po prijavi građana se reagiralo, mogu samo reći da je po dolasku čuvara i policije sve prekinuto, oni su sve što su imali sa sobom pokupili, ono što su donijeli, to su i odnijeli, nije ostalo tragova smeća, ali nažalost ta razina buke definitivno je uznemirila i građane, a ne smijemo zaboraviti i stanare šume, a to su životinje - pojasnila je.


Dodala je i kako im nije poznato da je događaj bio objavljen na Facebooku pod nazivom "La Forestacion" te da noćas nije bilo dežurstva rendžera. Iz policije koja je preuzela postupanje nisu bili dostupni za komentar. Ali zato, organizatori jesu:


"Napravili smo mali privatni party u suradnji s prijateljima iz Meksika, zabavili se bez ikakvih ekscesa. Nijedna vatra nije zapaljena, sve smeće smo pokupili, što mogu potvrditi i rendžeri koji su bili ujutro s policijom", kazao je jedan od organizatora koji je želio ostati anoniman.


Navodi i kako ih je na zabavi bilo oko 350 te da su policija i rendžeri stigli tek ujutro oko 10 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici