Hrvatski radio

Radio Sljeme

Burna rasprava o prijedlogu rebalansa gradskog proračuna!

26.10.2017.

13:32

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijedlog rebalansa gradskog proračun obilježen je smanjenjem kapitalnih ulaganja za čak 90 milijuna kuna što je izazvalo brojne kritike gradskih zastupnika. Oporba je već najavila da neće glasati za rebalans proračuna.

SDP-ov Rajko Ostojić naglasio je da je situacija s gradskim proračunom loša, da se, na neki način, recikliraju projekti, te je istaknuo da zapravo samo rastu plaće i to posebno u uredu gradonačelnika.

" 30 % manje je za izgradnju i opremanje komunalne infrastrukture, a što se tiće Holdinga, on je realizirao samo 10 posto svojih investicija!"

Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a također je rekla da neće prihvatiti rebalans proračuna s obzirom na to da je vidljivo kako ne postoji strategija provedbe najvažnijih gradskih projekata. 

" Ovaj rebalans proračuna znači samo popeglati sve ono što se u predizbornoj kampanji obećalo, a znalo se da se neće ostvariti".

S druge strane, Krešimir Kartelo iz Nezavisnih za Hrvatsku, iako ima brojne zamjerke najavio je da će glasati za rebalans proračuna:

" Izražavamo pored svih tih zabrinustosti i zadovoljstvo amandmanima, što je za dom zdravlja u Španskom izdvojeno milijun i pol kuna, odnosno 4 milijuna i 700 tisuća kuna za školske objekte." 

Davor Filipović iz HDZ-a naglasio je da bi se rebalansom proračun trebao smanjiti za nekih 70 milijuna kuna:

" Kada se pogledaju predviđene izmjene na rashodnoj strani proračuna, evidentno je kako se najveće korekcije odnose na smanjenje sredstava Gradskom uredu za prostorno uređenje izgradnju grada, graditeljstvo,  komunalne poslove i promet i u Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Predloženo smanjenje sredstava najvećim dijelom se usmjerava na troškove zaposlenika grada i njihovih proračunskih korisnika."

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.