Hrvatski radio

Radio Sljeme

Caritasova humanitarna akcija "Za 1000 radosti"

12.12.2017.

14:00

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već 16-tu godinu za redom hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom organizira humanitarnu akciju "Za tisuću radosti" pod motom "Daruj i obraduj!" Riječ je o promotivno-humanitarnoj prodaji božićnih drvca koja će se održati u subotu na Trgu bana Jelačića s početkom u osam sati.

Tko još uvijek ne zna gdje nabaviti božićno drvce, kao ni kako učiniti dobro djelo i uljepšati blagdane najpotrebitijima, ove subote na glavnom gradskom trgu ima priliku kupiti drvce i to s korijenom. Prikupljeni novac donirat će se siromašnim obiteljima.

Kao i svake godine, sve što smo imali na tržištu smo uspjeli prodati. Bude negdje oko 250 do 300 drvaca, kako koje godine, nekad i više. Mi želimo pomoći više od 1000 obitelji pa ovom prigodom zahvaljujem svima koji se na razno razne načine uključuju, a pozivamo i sve one druge koji se promišljaju neka na ovaj način pomognu konkretno, poručio je ravnatelj hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Drvca će se moći kupiti po cijeni od 100 do 150 kuna, a Caritasovi volonteri će ih dopremiti na adresu kupaca. Neki od njih su i učenici Nadbiskupijske klasične gimnazije. Osim što će pomoći u prodaji drvca, predstavit će i ekološki projekt "Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od nas" kojim javnost žele potaknutu na korištenje platnenih umjesto plastičnih vrećica.

Pomažući potrebitima, sami sebe obogaćujemo, poručuju iz hrvatskog Caritasa, a osim kupnjom drvca, pomoći siromašnima može se i pozivom na donacijski broj 060 90 10.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.