Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Čarobni dan" 11. rujna u Maksimiru

06.09.2016.

18:34

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi "Čarobni dan" ove će se godine održati 11. rujna u parku Maksimir, kada će parkom i šumom zavladati djeca koja će se moći okušati u sportovima, stranim jezicima, znanstvenim pokusima, plesu, pjesmi i različitim eksperimentima, najavili su organizatori.

Barbara Novak iz udruge Kreativno povezivanje poručila je kako cjelodnevna zabava omogućava djeci da isprobaju različite radionice i otkriju skrivene potencijale, znanja i vještine kojima bi se mogli baviti u slobodno vrijeme, što je najbolji način za ispuniti dan.

Oko 30.000 posjetitelja lani je došlo na 'Čarobni dan', a ove se godine očekuje još veća čarolija u Maksimiru, jednom od najljepših europskih parkova. To je dan za obitelj u dječjoj čarobnoj zemlji, rekla je Novak i pozvala građane u Maksimir.

Zabavni program upotpunit će veliki i mali izvođači, plesne skupine, zborovi i mali sportaši, kao i sudionici Međunarodnog pjevačkog festivala Bled Golden Microphone i dr., kazala je Novak.

"Čarobni dan" ima i dobrotvorni karakter jer će se darovitoj djeci iz socijalno ugroženih obitelji, uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera, omogućiti besplatno pohađanje aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu sljedeću školsku godinu, rekla je jedna od organizatorica Petra Ozmec.

Ideja projekta je i besplatno promoviranje klubova, društava, udruga, različitih škola osnovnih, glazbenih, likovnih i škola za strane jezike sa ciljem pronalaženja novih talenata.

Ravnatelj ZOO-a Damir Skok najavio je obiteljske karte po cijeni "1 ulaznica za 1 obitelj", koje se mogu dobiti ispunjavanjem obrasca za prijavu, jer je kapacitet ograničen na 1000 ulaznica. Istaknuo je da su trenutno kapaciteti ZOO-a smanjeni, radovi su u završnoj fazi.

Završen je novi restoran s odmorištem i vidikovcem, nova edukacijska zgrada s dvoranom, lavlji most, most kojim se ZOO širi na labuđi otok, suvenirnica, novi stari ulaz, info centar, nove nastambe i sl. Ograda koja štiti životinje od buke s Maksimirske ceste je obnovljena, no nije napravljen tzv. zvučni zid jer to mora dozvoliti Grad kako bi se stvorila jedinstvena cjelina koja ne narušava današnji izgled krajolika, pojasnio je. Vrijednost radova iznosi oko 36 milijuna kuna, a više od 90 posto financirali su EU fondovi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.