Hrvatski radio

Radio Sljeme

Čeka li Britanski trg ista sudbina kao tržnicu na Borongaju?

29.06.2016.

16:34

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvenim mrežama danas se proširio apel vlasnika lokala na Britanskom trgu koji su ovih dana dobili obavijest Tržnica Zagreb da im ne mogu produljiti Ugovore o zakupu. Iako im se ugovori redovito obnavljaju svake godine, ovaj je put zapelo, po svemu sudeći, u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Milan Bandić je u programu radio Sljemena potvrdio je da se priprema obnova trga te dodao...

"Ne vidim razloga za paniku. Ilički plac mora biti prekrasan, uređen i mora biti čist. Krećemo u uređenje na proljeće iduće godine, moramo neke stvari još pripremiti."

Na novinarsko pitanje zašto se već sada lokali uklanjaju gradonačelnik je rekao da se "To" više ne može gledati jer to nije Zagreb.

"Zagreb je europski grad. Ne može biti buvljak na Iličkom placu te vrste. plu stoga to nije ni higijenski ni sanitarno. Ne mogu na Iličkom placu biti prikolice sa mesom! Još ćemo tamo prodavati svinjske polovice."

 Dijelu zakupaca neće biti produženi ugovori o zakupu nakon 1. srpnja jer prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca, priopćio je Zagrebački holding.

Napominju kako su ti zakupci već ranije upozoreni, te da su na vrijeme dobili pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.