Hrvatski radio

Radio Sljeme

Centar Zagreba nije siguran za školarce

10.01.2021.

17:08

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Za tjedan dana počinje nastava, a zabrinuti roditelji postavljaju pitanje sigurnosti djece u starim školskim zgradama. Roditelji su pokrenuli peticiju, kojom se od Grada Zagreba traži da organizira postavljanje zaštitnih koridora.

Roditelji su pokrenuli peticiju, kojom se od Grada Zagreba traži da organizira postavljanje zaštitnih koridora, ali i da ukloni urušene i opasne dijelove s oštećenih zgrada koji prijete prolaznicima. 

-Dovoljno je da malo jači vjetar ili novo podrhtavanje tla uzrokuje padanje cigli s krovova. To bi, nažalost, moglo imati fatalne posljedice po ljudske živote .Putevi do škola u središtu Zagreba (OŠ Ivana Gundulića, OŠ J.J.Strossmayera, OŠ Izidora Kršnjavog, Oš Matka Laginje, OŠ Hugo Kon, učenici dislociranih škola OŠ Dr.Ivana Merza, OŠ Petra Zrinskog, zatim glazbene škole Blagoje Bersa, Vatroslav Lisinski, glazbeno učilište Elly Bašić), danas su po život opasni te smatramo kako bi, kao privremeno rješenje do sanacije oštećenih zgrada, trebalo napraviti koridore odnosno „tunele“ na svim prilaznim cestama i ulicama do spomenutih škola-, navodi se u peticiji. 

Gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će sve opasnosti u središtu Zagreba biti uklonjene.

-Sutra ide 10 sprecijalnih vozila i dizalica,  od Trga bana Jelačića do kolodvora i gornjeg grada, i za tjedan dana riješiti ćemo problem. Osobno ću koordinirati ovu akciju da sve prođe kako treba-, rekao je gradonačelnik. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.