Hrvatski radio

Radio Sljeme

Certifikati Hrvatske udruge za odnose s javnošću

19.09.2017.

12:03

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga za odnose s javnošću danas dodjeljuje certifikate prvoj generaciji stručnjaka za odnose s javnošću koji su položili sve potrebne pismene i usmene ispite. To je prvi korak u sustavnom obrazovanju tih stručnjaka.

Postoje dvije razine certifikata: osnovna - za one koji tek ulaze u to područje, i certificirani stručnjaci za odnose s javnošću - za iskusne profesionalce. Jedna skupina stručnjaka je certifikate dobila automatizmom s obzirom da su stekli doktorate znanosti ili određene međunarodne certifikate koje je Udruga priznala kao istovjetne, a danas će prvi puta certifikate dobiti oni stručnjaci koji su doista polagali ispite i odradili sve one zadaće koje je Udruga zadala za dobivanja tog značajnog priznanja. Bilo bi jako dobro da i naručitelji prepoznaju taj certifikat i da kada traže stručnjake za odnose s javnošću, ne traže samozvane stručnjake, već da znaju kako upravo ovaj certifikat daje jednu garanciju strateškog, kvalitetnog promišljanja i obavljanja tog poslaistaknula je dr. Ana Tkalac Verčić iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću.  

Dodala je da svi zainteresirani za edukaciju i dobivanje certifikata mogu dobiti informacije na internetskim stranicama Hrvatske udruge za odnose s javnošću ili se javiti izravno u Udrugu. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.