Hrvatski radio

Radio Sljeme

Čestitka kardinala Josipa Bozanića

24.12.2013.

18:11

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku vjernicima i svim ljudima dobre volje.

"Božićno otajstvo pokazuje da je svaki čovjek željen od Boga i da mu je on dao mjesto na ovome svijetu. A to je mjesto, smatra kardinal, svetinja. Zato je micanje čovjeka s njegova mjesta, čupanje iz njegova određenja, napad na čovjeka, na njegove vrednote i njegovo dostojanstvo", poručio je kardinal Bozanić. Svetu obitelj usporedio je s onima kojima se danas oduzima dostojanstvo. Ističe da je božićno otajstvo posebno blisko obiteljima koje osjećaju da im je dostojanstvo omalovaženo, obiteljima koje su u sebi razdijeljene, čiji članovi gube radna mjesta, mladima koji traže posao.

"Božić je blizak i onima u našem društvu koji zbog svojih uvjerenja i životnih stavova osjećaju kobne posljedice. U božićnom otajstvu ima mjesta i za hrvatske branitelje koji su se borili za Hrvatsku kao zemlju slobode, mira i uzajamnog poštovanja, a danas mnogi s tugom gledaju za Domovinu koja je dovedena u sadašnje stanje."

Isusovim rođenjem, rekao je kardinal, Bog je zauvijek stao na čovjekovu stranu da ga iznova digne iz bijede, nevolja i grijeha i da ga spasi. Bog donosi duhovnu snagu koja pomaže da nas ne shrvaju poteškoće, napori i žalosti, istaknuo je kardinal Josip Bozanić te svima poručio:

"Vama, dragi vjernici, kao i svima vama, ljudi dobre volje, neka je blagoslovljen blagdan Isusova rođenja. Svima sretan Božić!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.