Hrvatski radio

Radio Sljeme

Četiri milijuna kuna za nove informativne zaslone

19.08.2022.

10:25

Autor: AKK, Radio Sljeme

Novi informativni zasloni u tramvajima

Novi informativni zasloni u tramvajima

Foto: Radio Sljeme/Hrvatski radio / HRT

Ugovorom je predviđena nabava 300 zaslona, a plan je do kraja ove godine njima opremiti 50 tramvaja koji prometuju na frekventnijim linijama. Zasloni će se ugrađivati i u tramvaje starije generacije, kao i u autobuse. Trenutno je traje testiranje informativnog zaslona u jednome tramvaju. 

Cijena jednog displeja sa setom za ugradnju iznosi 13.764,00 kune, a projekt financira ZET - odgovorili su nam iz Zagrebačkog električnog tramvaja.


Riječ je o projektu modernizacije i nadogradnje sustava za nadzor i upravljanje vozilima koji bi putnicima trebao pružiti znatno više informacija nego što je to moguće s postojećim zaslonima.


Putnici će moći vidjeti informacije o samom putovanju, poput grafičkog prikaza trenutne pozicije vozila na trasi, predstojećih stajališta, vremena putovanja do sljedećih stajališta i krajnjeg odredišta, kao i informacije o mogućnostima nastavka putovanja drugim linijama na sljedećim stajalištima, što je znatno više opcija u odnosu na postojeći sustav.


Također, putnici će moći saznati postoje li izmjene na linijama zbog radova, ali i informacije o trenutnom stanju u prometu, poput onih o izvanrednim situacijama uslijed kvarova i prometnih nezgoda.


Trenutno je u tijeku testiranje informativnog zaslona s pripadajućim softverom u jednom tramvaju. Ugovorom je predviđena nabava 300 zaslona, a plan je do kraja ove godine navedenim zaslonima opremiti 50 tramvaja koji prometuju na frekventnijim linijama. Zasloni će se ugrađivati također i u tramvaje starije generacije, kao i u autobuse.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici