Hrvatski radio

Radio Sljeme

Četvero vozača ZET-a dobilo otkaz

13.11.2017.

09:05

Autor: 24 sata, Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvorica ZET-ovih vozača autobusa u petak su dobila otkaz nakon što je internom kontrolom utvrđeno da su za vrijeme bolovanja ili godišnjeg odmora vozili za privatnike. Pod istragom je čak sedamdesetak vozača u ZET-u.

Pod istragom je sedamdesetak vozača u ZET-u, a neki od njih su sjedali za volan gradskih autobusa tek što bi stigli s nekog od "izleta na crno". Sve je otkriveno zahvaljujući elektroničkim karticama koje bilježe vožnje.

U ZET-u su potvrdili da su njihovi vozači zloupotrebljavali bolovanje, no ne i o koliko se vozača radi. Ante Jelić iz ZET-ovog sindikata vozača tvrdi da kažnjeni zaposlenici nisu znali da svojim činom krše radnu disciplinu..

Pokušat ćemo te ljude koji nisu znali sudskim putem vratiti na posao, vjerovatno zbog neznanja napravili su ovakav prekršaj. Za broj kažnjenih zaposlenika koji smo dobili vjerujemo da je konačan. Apeliramo na sve vozače da paze što rade, upozorio je Jelić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.