Hrvatski radio

Radio Sljeme

Četvrt Podsused-Vrapče dobila novi gradski vrt

10.10.2018.

20:58

Autor: Magdalena Pongrac

Četvrt Podsused-Vrapče dobila novi gradski vrt

Četvrt Podsused-Vrapče dobila novi gradski vrt

Foto: - / -

13. gradski vrt otvoren je u ulici Susedsko polje, gdje će neizgrađeno građevinsko zemljište u vlasništvu Grada obrađivati 18 novih korisnika, a ubrzo će biti objavljen natječaj i za preostalih 20 parcela.

Djeca su imala priliku vidjeti gradske vrtove u Prečkom, to im se svidjelo i zamolila su me da podnesem zahtjev da i oni imaju život u prirodi. Prvo ćemo saditi brokulu, nakon toga aroniju, rajčicu i ukrasno cvijeće. To će pridonijeti tome da se djeca zdravije hrane, da ne moramo toliko često odlaziti u trgovinu i da više obitavaju u prirodi, rekao je jedan od korisnika vrta, Davor Drvar.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk istaknuo je da je projekt koristan za građane, jer oni kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme, druže se, rekreiraju i sade ono što sami žele. Dodao je da je u planu otvaranje novih vrtova te da Grad intenzivno traga za lokacijama.

Grad Zagreb projekt gradskih vrtova provodi od 2013. godine, a do danas je pod parcele gradskih vrtova stavljeno oko 23 hektara zemljišta koje koristi više od 23 tisuće korisnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.