Hrvatski radio

Radio Sljeme

Četvrta godišnjica smrti dobrog duha Zagreba , pisca Zvonimira Milčeca

15.04.2018.

14:05

Autor: Čarles Gržinić

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

U parku Zvonimira Milčeca kod Trešnjavačkog trga u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, rodbine i prijatelja prigodno je obilježena četvrta godišnjica smrti tog zagrebačkog pisca i novinara uz manifestaciju "Milčecovi dani".

Zvonimir Milčec bio je književnik i novinar čiji je cjelokupni rad bio vezan uz naš , njegov rodni grad - Zagreb. Generacije čitatelja i prijatelja pamte ga po knjizi za djecu "Žvižduk s Bukovca" koja je postala sinonim za autora samog. Među prijateljima koji su došli na treće Milčecove dane te upalili svijeće i položili cvijeće bio je i gradonačelnik Milan Bandić. 


Kći Ana Milčec govoreći o Milčecovim danima istaknula je održavanje radionice za potrebitu djecu koja je za temu  u subotu imala biciklizam koji je svoj nastavak imala u parku koji nosi ime njezina oca. Svi sudionici radionice , u nedjelju su bili nagrađeni i besplatnim odlaskom na predstavu za djecu "Zvižduk s Bukovca". 

Park, jedan od najstarijih na Trešnjavci, na inicijativu našega radija i Udruge "Zelene stope" , a sve u sklopu projekta "Svi za zeleno" obnovljen je u lipnju 2014. i nazvan parkom Zvonimira Milčeca čiju ljubav prema našem gradu svakako treba prenijeti i na naraštaje koji bi čarobnu moć riječi preko knjiga tek trebali upoznati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.