Hrvatski radio

Radio Sljeme

Cibona u predstečajnoj nagodbi, vjerovnici odlučuju na ročištu 29. siječnja

04.01.2016.

13:49

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas i rješenje kojim se vjerovnici Košarkaškog kluba Cibona pozivaju na ročište za sklapanje predstečajne nagodbe koje će se održati 29. siječnja na sudu u Karlovcu.

Prema izmjenjenom planu financijskog i operativnog restrukturiranja KK Cibone iz lipnja ove godine, taj klub vjerovnicima duguje 40,53 milijuna kn.

Cibona najviše duguje (18 milijuna kuna) dobavljačima i ostalim vjerovnicima, među kojima je i GNK Dinamo i menadžerska agencija Roberta Jablana, a slijede nagomilani dugovi prema bivšim igračima od čak 16 milijuna kuna. Dugovi prema bankama i tijelima javne uprave, prvenstveno Gradu Zagrebu, iznose oko 6,5 milijuna kuna.

Prema planu financijskog restruktiranja, dug prema dobavljačima, Dinamu i agenciji Roberta Jablana plaćao bi se do 2023. u 84 mjesečne rate bez kamata, uz otpis glavnice od 60 posto (gotovo 11 od 18 milijuna kuna) i otpis zateznih kamata uz poček od dvanaest mjeseci.

Dugovi prema bivšim igračima Cibone od 16 milijuna kuna trebali bi, prema planu, biti isplaćeni kao dobavljačima, a prema tijelima javne uprave, glavnom financijeru Gradu Zagrebu, dugovi bi bili vraćeni uz otpis od 40 posto glavnice i bez zateznih kamata.

Ukupno, Cibona vjerovnicima predlaže isplatu oko 17 milijuna kn od ukupno 40,5 milijuna nagomilanih dugova, a za prihvaćanje tog plana potrebna je većina glasova vjerovnika na predstojećem ročištu na kojem će se odlučivati o sklapanju predstečajne nagodbe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.