Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ciklus predstava i razgovora za djecu i mlade

18.09.2023.

09:19

Autor: Radio Sljeme

Mladi u kazalištu

Mladi u kazalištu

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Večeras u Centru kulture na Peščenici, u Knapu, počinje ciklus predstava i razgovora pod nazivom "Bolje da o tome (ne) razgovaramo". Ciklus predstava traje do petka, a cilj je razgovor o "tabu" temama s mladima od viših razreda osnovne škole pa do srednjoškolske dobi.


Predstave za mlade

Predstave su namijenjene djeci i mladima od 10 godina i starijima, a razgovori nakon predstava namijenjeni su stručnoj publici, organizatorima odlazaka na kazališne predstava te zainteresiranom građanstvu. Koje su to teme i što su sve pripremili, rekla nam je jedna od organizatorica, Dunja Fajdić. 


- Imamo ponovno aktualnu temu navijačkih skupina i nasilja u predstavi "Huligan", zatim temu istospolne ljubavi u predstavi "I Cyrano i djevojčica", tema obrazovnog sustava i njegove odgovornosti za mentalno zdravlje mladih obradit će se u predstavi "Gidionov čvor", zatim u predstavi "Mali Ogar" tema je transgeneracijska trauma, a četvrta je predstava "Boja odgoja" koja se bavi rodnim stereotipima. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni prije izvedbe i koštaju 6 eura, dođite i podržite nas, istaknula je Fajdić. 


Sudionici razgovora su stručnjaci iz kazališta, psihologije, pedagogije, socijalne pedagogije i obrazovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici