Hrvatski radio

Radio Sljeme

Članice Udruge Kamensko postale savjetnice u IKEA-i

04.04.2016.

14:07

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Kamensko i tvrtka Ikea Hrvatska započele su dugoročnu suradnju od sredine prošlog mjeseca. Naime, dvije članice Udruge u robnoj kući Ikea kupcima nude usluge šivanja i savjetovanja. Ova tvrtka na taj način želi poticati socijalno poduzetništvo.

"U ovom slučaju u Ikeinoj robnoj kući u Zagrebu dvije zaposlenice iz Udruge Kamensko usluge šivanja nude u novoopremljenoj maloj šivaonici koja će se širiti po potrebi kao i broj zaposlenih, a imaju iste uvjete kao i drugi Ikeini zaposlenici", naglasio je PR menadžer Ikee Hrvatske Igor Štefanac. Objasnio je i da na temelju suradnje, Ikea Udruzi Kamensko mjesečno isplaćuje fiksni iznos za bruto plaće za te dvije radnice. 

"Ovo je jedna prekrasna priča koja iznova pokazuje da se upornost, požrtvovnost i stručnost isplati i da ne treba odustajati od snova, kako ni mi nismo odustajale svih ovih godina i nakon svega ružnog što nam je društvo učinilo. Ogromna nam je motivacija što je jedna tako velika kompanija kao Ikea došla do nas i pozvala nas na suradnju, i mada je to za sada za dvije zaposlene, imamo viziju i vjerujemo da će ovaj primjer skrenuti pažnju i drugih kompanija na naše vještine i zapošljavanje", poručila je predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj.

Zaposlene na uslugama šivanja u Ikei su Ljerka Čavužić (53) i Nada Novitović (50), koje su nove članice Udruge Kamensko koje kroz udrugu traže i nalaze izlaz iz nezaposlenosti. Obje su kazale da su sretne što im se ukazala prilika za novi posao te da vjeruju kako će posla biti i više pa bi to moglo zaposliti još neke njihove kolegice u toj velikoj robnoj kući.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.